Enostavni načini aplikacije Bachovih cvetnih esenc

bachove, terapija, čustva, težave, prevzgoja, esence, kapljice
Morda ste pri sebi ugotovili, da cvetne esence dejansko delujejo, a ne veste, kako bi jih dali živalim na način, ki ga bodo sprejele? Morda vas bo presenetilo, ko boste izvedeli, da obstaja vrsta učinkovitih možnosti za dajanje cvetnih esenc psom, mačkam, konjem in drugim živalim.
Cvetne esence so v bistvu energijska terapija, kar pomeni, da delujejo drugače kot “uradna” zdravila, zelišča in prehranska dopolnila.

Tako pri nujni/urgentni uporabi kot pri dolgotrajni vedenjski terapiji so ključ do uspešne uporabe cvetnih esenc pri živalih ponavljajoči se odmerki. V nujnih primerih in drugih akutnih situacijah so lahko odmerki nekaj minut narazen. Pri dolgotrajni uporabi je treba cvetne esence dajati 3- do 4-krat vsak dan.

Zaradi potrebe po ponavljajočem se odmerjanju pomaga, da lahko dajete cvetne esence na način, ki se vašemu psu, mački, konju ali drugi živali zdi prijeten.

V tem članku govorim o dajanju cvetnih esenc predvsem psom, vendar se katera koli od opisanih metod lahko uporablja za živali na splošno. Torej, tam, kjer berete “pes”, lahko zamenjate mačko, konja, morskega prašička itd.

 

Zakaj so možnosti pomembne pri dajanju cvetnih esenc živalim?

Obstaja veliko razlogov, zakaj bi morda želeli alternativni način aplikacije svojemu psu cvetne esence. Tukaj je nekaj pogostejših, na katere sem naletela v praksi:

– Vaš pes se bori, zbeži ali renči/ šavsne, ko želite dati odmerek.

– Vaš nov pes se vas še ni povsem navadil. Dajanje kapljic v usta mu nikakor ne pomaga pri tem.

– Vaš pes je tako pod stresom, da noče vzeti priboljška.

– V svojih težavnih situacijah je vaš pes tako neukrotljiv, da je praktično nemogoče, da bi mirno sedel za aplikacijo.

– Vaš pes ima občutljiv želodec. Karkoli novega poruši njegovo prebavno ravnovesje!

– Vaš pes je izbirčen in ne bo jedel hrane ali priboljškov, če je na njem kaj drugega. 

– Pes bo potoval ( z letalom, avtomobilom, …) in potrebujete nekaj, kar bo učinkovalo hitro.

– Prihaja varuška hišnih ljubljenčkov in vaš pes morda ne bo sprejel njenega dajanja cvetnih esenc na vaš običajen način.

kako dam psu bachove?

Ali so nekateri načini dajanja cvetnih esenc učinkovitejši od drugih?

Ugotovila sem, da lahko živalim dajemo cvetne esence na različne načine, in vsi so učinkoviti. Če obstaja kakršna koli razlika v učinkovitosti med metodami, je to verjetno individualni odziv in ne splošni. Torej – pogumno eksperimentirajte, da ugotovite, katere metode so najboljše za vašega psa!

 

Preden se lotim različnih načinov dajanja cvetnih esenc, vas prosim, da uporabite zdrav razum, ko poskušate aplikacijo na način, ki ga vaš pes ne pozna. Če vaš mladiček zgrabi ali zaskoči vse, kar se približa njegovemu gobcu, potem uporaba steklene kapalke blizu njegovih ust verjetno ni dobra ideja! (Vsaj ne, dokler to vedenje ni za njim oz. ga naučite!) Če imate plašnega psa, ki se prestraši ob vsem nenadnem ali nepričakovanem, potem nenadno škropljenje na pasjo glavo ( česar načeloma ne svetujem generalno ) ali dlesni s cvetnimi esencami verjetno ne bo pozitivna izkušnja. Spoznajte svojega psa. Potrebujete le malo več časa, da uvedete nove stvari (in nove načine opravljanja starih stvari) na način, ki jih bo vašemu psu pomagal sprejeti in mu bo morda celo všeč!

kako dam kapljice psu?

Možnosti aplikacije esenc živalim

  • Neposredno v usta.

Cvetne esence lahko nakapate svojemu psu v gobec ( na ustnice, jezik ) ali pa jih nakapljate na dlesni. (Nežno dvignite zgornjo ustnico ob strani ust, da popršite dlesni psa.)

  • Na obroke.

 S kapalko ali razpršilcem dodajte cvetne esence na vrh hrane vašega psa, tik preden mu jo postrežete.

  • Kot prigrizek.

Dodajte cvetne esence majhnemu okusnemu prigrizku, kot je konzervirana hrana, jogurt, skuta, juha, umešano jajce, .. skratka nekaj, kar vaš pes z užitkom poje v celoti!

  • Dodamo priboljškom.

Nakapajte nekaj kapljic ali poškropite priboljšek s cvetnimi esencami in ga dajte svojemu psu. Za to se dobro obnesejo suhi piškoti, pa tudi kos kruha ali druga vpojna poslastica.

Nasvet:

Če dajete priboljške čez dan ali jih nekaj pustite na strani za trening, predlagam, da Dodate pršilo ali dve ali več kapljic v vrečko s priboljški in premešate. Vaš pes bo prejel majhne odmerke cvetnih esenc vsakič, ko bo dobil hrano za nagrado!

  • Vtremo v dlesni psa.

Na dlan kanite nekaj kapljic, vanje pomočite prst in nato vtrite neposredno v dlesni.

  • Vtirajte v ušesa ali nos.

Kot zgoraj v dlesni, vendar kapljice vtrite v uhelj ali na površino nosu vašega psa. Razpršite lahko tudi neposredno na zunanjo površino ušesa, če to vašega psa ne vznemirja. (Pazite le, da ne pršite v ušesni kanal!)

  • Napršite psa.

Razpršite meglico formule cvetne esence vašega psa okoli glave ali neposredno na predel glave in vratu. Ideja ni, da glavo zmočimo, ampak da poskrbimo za rahlo meglico okoli nje.

  • Zarosite bivalne prostore vašega psa.

Razpršite meglico esenc na in okoli postelje vašega psa, kletke, spalnih prostorov in vseh ostalih delov doma, kjer se pogosto pojavljajo težave.

  • Vtrite v kožo psa navpično na glavi.

Na glavi med ušesi se nahaja točka, kamor lahko vtrete Bachove kapljice.

Zaradi udobja je dobro kombinirati metode

Seveda vam ni treba izbrati samo enega načina, kako psu dati cvetne esence. Metode njihovega dajanja lahko kombinirate tako, da ustrezajo vašemu življenju in urniku ter željam vašega psa.

Tukaj je le nekaj primerov mojih strank, kako kombinirajo metode za svoje živali. Nekateri:

– dajejo kužku cvetne esence ob obrokih zjutraj in zvečer, tu in tam pa tudi na priboljške čez dan.

– dajejo svojemu psu cvetne esence v hrano dvakrat na dan, nato neposredno v usta pred izleti, kot so sprehodi, izleti v park in na pasje razstave. Svojemu psu dodajo tudi polovico kapalke v steklenico vode, ko so nekaj časa zunaj.

– dajejo mački dvakrat na dan cvetne esence v skledico z vodo, nato dvakrat na dan na najljubši poslastici.

– dajejo psom cvetne esence, pomešane z najljubšim prigrizkom in kot “sladico” po obroku. Prav tako dodajo polovico kapalke v njihovo posodo z vodo enkrat do dvakrat na dan.

– poškropijo najljubša mesta (in problematična področja) svojih psov, tik preden pride družba.

– vsako jutro svojemu konju dajo kapalko cvetnih esenc v vedro z vodo, nato pa na treningu za njun dnevni trening in še zmasirajo v ušesa med njunim sproščanjem po treningu.

bachove na priboljšek
kako popršim psa z bachovimi

Za holistično usmerjenega lastnika, veterinarskega behaviorista ali trenerja hišnih ljubljenčkov so cvetne esence čudovito orodje za pomoč pri uravnoteženju in izboljšanju vedenja. In če vaš hišni ljubljenček ne mara, da jih jemlje “naravno”, obstaja toliko drugih možnosti, zato sem prepričana, da boste tudi vi zagotovo našli tisto, ki jim bo všeč!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

NARAVNA ZAŠČITA PROTI KLOPOM