Veterinarska homeopatija

V veterinarskem svetu se vedno bolj uveljavlja in pridobiva priznanje homeopatija. Ta holistični pristop k zdravju živali temelji na načelih homeopatije, ki so jih razvili že pred več kot 200 leti. Veterinarska homeopatija združuje znanje o klasični medicini z načeli energetskega zdravljenja in posameznikovo sposobnostjo samozdravljenja. Primerna je za različne vrste živali, ljudi in razna obolenja, tako kronična kot akutna ter za vedenjske težave. Uporablja se kot samostojna ali podporna terapija.

Indikacije za homeopatsko terapijo:

  • Akutne bolezni: poškodbe, ugrizi, vnetja, prehladi, zastrupitve,  prebavne motnje (zaprtje, driska,..) itd.

  • Kronične težave: kožne bolezni, artritis, alergije ali kronične prebavne težave.

  • Vedenjske težave:  razni strahovi, anksioznost, težave pri veterinarju, vožnji z avtom, drugimi psi, ljudmi, agresija ali težave s prilagajanjem na novo okolje.

  • Rehabilitacija po operacijah ali poškodbah:  okrevanje živali po katerihkoli operacijah ali poškodbah.

  • Preventivno zdravljenje:  za krepitev imunskega sistema ali preventiva v primerih pikov, ugrizov ali prenosa patogenov proti bolezenskim povzročiteljem.

  • Podpora v starosti: starostne težave, kot so artritis, težave s kostmi in podobno.

homeopatija

Svetovanje za akutne težave: 40 EUR (do 30min)

Individualno svetovanje za kronične, vedenjske težave ipd.: 70 EUR / 45 min

Primeri iz prakse

Posnetek po zdravilu si lahko ogledate tukaj.

Psica, Bibi, pasme Sheltie, stara 4 leta. Navidezna brejost. Mlečne žleze so bile trde, vroče na dotik, modrikaste, otečene, napete, prisotna povečana občutljivost na dotik, na pritisk se izceja majhna količina mleka. Telesna temperatura je bila v zgornji meji normalne.

Že naslednji dan so bile mlečne žleze veliko manjše. Mlečne žleze so se v 2 dneh vrnile v normalno stanje, kot pred mastitisom. Nič več otekanja, mehke na dotik, brez občutljivosti na dotik in normalna barva kože.

 Mešanka border-collie in škotski ovčar, stara 1 leto. Hud dermatitis zaradi pretiranega lizanja obeh sprednjih šapic. Vnetje ima že dober mesec. Na podlagi klinične slike smo izbrali primerno homeopatsko zdravilo. 

Zaščitni ovratnik med terapijo ni bil potreben, saj pravo homeopatsko zdravilo vpliva tudi na mentalno raven, zmanjša srbečico in draženje. Posledično se psica niti ni več lizala.

Spremembe na obeh nogah so bile v 1 tednu vidno boljše.

V slabih dveh tednih so se spremembe poponoma zacelile. 

NARAVNA ZAŠČITA PROTI KLOPOM