Pogosto zastavljena vprašanja

Bolj kot s samo vzgojo, se posvetite pripravam PREDEN pride pes v nov dom. Kuža potrebuje vsaj 1. teden ( ali še dlje ) v novem domu predvsem dovolj miru, hrane, vode, žvečiljk, spanca, rednega opravljanja potrebe in čim manj vsakodnevnega vznemirjanja. V kolikor boste že od začetka zagotovili pasje biološke in emocionalne potrebe, boste veliko lažje sobivali z njim. Vedno svetujemo individualno uro, preden pripeljete novega psa v svoj dom, pa naj bo to mladiček ali odrasel pes, rešenček, itd. Z našimi nasveti psi lažje premagajo začetni stres, ki ga povzroči nenadna sprememba okolja.

Večina pasjih šol Vam bo priporočala, da psa vpišete v tečaj takoj, ko ga dobite oz. čimprej po prihodu v nov dom. V resnici potrebuje vsak pes nekaj časa, da se navadi na novo okolje v novem domu in mu takojšnji obisk še pasje šole, močno oteži proces adaptacije. Prehod v nov dom je obdobje hudega stresa in pes nikakor ne potrebuje še dodatnega s takojšnjim obiskom pasje šole. V kolikor pripeljete mladička iz legla, počakajte z obiskom pasje šole vsaj 1 teden, v kolikor pa dobite mladega, odraslega psa ali rešenčka, pa počakajte vsaj nekaj tednov. Vsekakor pa je priporočljiv individualen posvet pri nas, kjer Vas bomo pravilno usmerili pri nadaljnem sobivanju. Da bo le-to dolgoročno potekalo čim bolj uspešno. 

Pri Pasji Univerzi se poslužujemo različnih metod učenja, od katerih nobena ne povzroča psu nelagodja, bolečine in strahu. Za nagrajevanje uporabljamo tudi hrano.

V prvi vrsti smo profesionalen kader, ki se strokovno ukvarja z vedenjem psov in sledi protokolom kvalificiranih veterinarskih behavioristov. Nismo pasji inštruktorji z dolgoletnimi izkušnjami na področju različnih pasjih športov in ne tekmujemo v nobeni kinološki disciplini. Naše metode so psu in človeku prijazne, temeljijo na najnovejših znanstvenih dognanjih, medsebojnem poslušanju in spoštovanju. Naše učne ure potekajo vedno v urbanem okolju, vpise imamo skozi celo leto.

Vsakega psa obravnavamo individualno in se mu posvetimo. Imamo izredno majhne skupine tečajnikov, saj nam zelo veliko pomeni kvaliteta dela. Pse vzgajamo celostno za hormonično sobivanje s človekom. Lastnike naučimo kaj v resnici pomenijo vedenja psov, kako preprečiti neželena ( problematična ) in kako ohranjati želena vedenja. Odlikuje nas prednost učinkovite celostne obravnave, saj je vedenjska svetovalka po poklicu veterinarka, kar zelo razširi spekter znanja na različnih področjih. Za optimalno sobivanje človeka in psa žal zgolj učenje poslušnosti, trikov in ukazov, ni dovolj.

Od poslušnosti pse učimo praktične ukaze, kot so: odpoklic ( v različnih situacijah ), hoja na popuščenem povodcu mimo ljudi in psov, čakanje na mestu, navajanje na veterinarja, dotike, pasjega frizerja,… Pestrost učenja ukazov je odvisna od starosti psa, zato nudimo različne programe dela. Tako skupinsko kot individualno.

V kolikor vpisujete v skupinski tečaj mladička in opravi obe stopnji, na koncu prejme diplomo o končani vzgoji pri Pasji Univerzi. Vsak tečajnik pri skupinskem ali individualnem delu dobi za dobrodošlico vrečko presenečenja in brezplačno člansko kartico Pasje Univerze z mnogimi koristnimi ugodnostmi. Lastniki boste razumeli pasja vedenja glede na kontekst in boste vedeli kako pravilno odreagirati. Vajino življenje bo nasplošno precej manj stresno in kuža bo postal prijeten družinski spremljevalec. Pasja Univerza je šola za življenje.

Vsem tečajnikom smo za kakršnakoli vprašanja vedno na voljo preko e-maila ali telefona.

NARAVNA ZAŠČITA PROTI KLOPOM