Kdo sem?

Karmen Grubelič, dr.vet.med.

Sem Karmen Grubelić, po poklicu veterinarka, ustanoviteljica spletne strani pasjauniverza.si, pasje šole Pasja Univerza in svetovalka za (klinično) vedenje psov


Konstantno izobraževanje in izpopolnjevanje sta del mojega poklica in prav je tako, saj bomo le tako vsak dan boljši.

Dobrobit živali mi je že od nekdaj zelo pomembna in se trudim čim bolj ozaveščati ljudi o tej tematiki. 

V začetku leta 2022 sem zaključila Veterinarsko fakulteto v Ljubljani, svojo karierno pot pa nadaljujem na področju veterinarskega behaviorizma – klinično vedenje ( prevzgoje, odprava neželenih vedenj ) oz. “pasjo psihiatrijo“, predvsem družnih živali, prehrane malih živali, Bachovih cvetnih esenc in veterinarske homeopatije.

Bila sem tudi aktivna članica Društva za zaščito živali Ljubljana. Leta 2021 sem začela s študijem veterinarske homeopatije.

Sem aktivna članica SVHD (Slovenskega veterinarskega homeopatskega društva), IAVH ( International Association for Veterinary Homeopathy ) in AVSVB ( Ameriško veterinarsko združenje za vedenje živali ). Prav tako se izobražujem in izvajam določene ne invazivne terapije kot npr. terapija z Bachovimi cvetnimi esencami in terapija z fotobiomodulacijo- LED terapija. Nekatere od specialističnih vej v veterini, ki me zelo zanimajo oz. so moj hobi, sta tudi ortopedija in reprodukcija družnih živali, a žal je časovna kapaciteta že sedaj prepolna.

Leta 2016 sem začela z ljubiteljsko vzrejo psov, v kateri vztrajam še danes.

S psi in mačkami sem tako rekoč odrasla, tudi sedaj me spremljajo 3 psi in 3 mački. 


Lastne izkušnje so me popeljale predvsem v svet vzgoje in vzreje psov, v katerih vztrajam, se redno izobražujem tako doma kot v tujini pri priznanih tujih strokovnjakih kot so Turid Rugaas, Karen Pryor, Anne Lill Kvam, Sarah Fischer, Michael Shikashio, veterinarskih behavioristih Karen Overall, Amber Batson, Kathy Murphy,  etologih Kim Brophey, Roger Abrantes in mnogimi drugimi.

Leta 2020 sem končala izobraževanje pri Nordic Education Centre for Dog Trainers, zavezani k doseganju najvišjih standardov s področja dobrobiti, obravnave in vzgoje psov.

NARAVNA ZAŠČITA PROTI KLOPOM