Splošni pogoji poslovanja in politika zasebnosti

1. Splošno

Za dostop do spletne strani pasjauniverza.si in njeno uporabo veljajo naslednji Pogoji in obvestila (»Pogoji poslovanja«). Z uporabo storitve se strinjate z vsemi pogoji poslovanja, ki se lahko osvežujejo. Z uporabo storitve potrjujete, da ste seznanjeni z vsemi najnovejšimi pogoji poslovanja in stran pogoji poslovanja redno pregledujete.

Dostop do spletne strani je uporabnikom dovoljen zgolj kot kratkotrajnim obiskovalcem spletne strani. Pridržujemo si pravico, da umaknemo ali spremenimo vsebino brez predhodnega obvestila. Za ne dostopanje do vsebin ali nedosegljivost spletne strani iz kakršnegakoli razloga ne nosimo nikakršne odgovornosti. Prav tako ne nosimo nikakršne odgovornosti, če iz kakršnega koli razloga ta spletna stran ni na voljo v vsakem trenutku ali v katerem koli obdobju. Dostop do nekaterih delov ali celotne vsebine se lahko občasno tudi omeji.

2. Politika zasebnosti

Piškotki

To spletno mesto zaradi boljše uporabniške izkušnje ter prikaza oglasov uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na vaš računalnik ali mobilno napravo, kar izboljša vašo uporabniško izkušnjo.

Spletno mesto uporablja piškotke za spletno analitiko (npr. Google Analytics) in za vtičnike, ki prikazujejo vsebino z ali omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih (npr. Facebook). Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.

O uporabi piškotkov ste obveščeni ob prvem obisku spletnega mesta. S potrditvijo ali z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta podate privolitev in piškotki se naložijo. Nastavitev se ohrani tudi za naslednji obisk. Če piškotkov ne sprejmete, nekatere strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

Upravljalec zbirke osebnih podatkov
Karmen Grubelić
Trubarjeva ul. 4
3310 Žalec
E: info@pasjauniverza.si
T: 070 430 721
Kontakti pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov 
E: info@pasjauniverza.si
T: 070 430 721
Namen obdelave osebnih podatkov
 
Če uporabljate naše storitve, zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaše uporabniško ime in geslo, vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Sledimo temu, kakšne artikle si ogledujete v naši spletni trgovini, preko katere naprave ter katere izmed naših ponudb, posredovanih preko e-pošte, so vas zanimale. Na podlagi tega izdelujemo dodatne podatke, da bi vam lahko posredovali ponudbe po vaši želji ter da bi lahko v prihodnje našo spletno trgovino in storitve še izboljšali. Če pri nas opravite nakup oziroma si ustvarite račun, obdelujemo tudi ime in priimek, vaša naročila in podatke, ki si jih nastavite na svojem računu.
 

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

  1. identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba;
  2. kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za račun;
  3. vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove, profile, naročila na novice;
  4. podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih storitvah in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah;
  5. podatke o vaših spletnih navadah, predvsem podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;
  6. podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta,  njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, izbrani brskalnik in različica le-tega;

Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Če obiskujete spletne strani naše spletne trgovine, na katerih uporabljamo tudi piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev. Če ste pri nas registrirani, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa in zagotavljanje s tem povezanih funkcionalnosti. Če pri nas opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti.

Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu, in sicer:

  • brez vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, 
  • na podlagi vašega soglasja.
 

Kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja, je odvisno od tega, s kakšnim namenom je ustrezna obdelava povezana in v kakšnem odnosu do nas nastopate – ali ste samo obiskovalec naše spletne trgovine, se pri nas registrirate ali pa kaj kupite. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi v primeru, če ste naslovnik storitev, ki so bili pri nas naročeni ali če z nami komunicirate.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Privolitev posameznika po določbi točke (a) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.
Ponudnik posredovane podatke zbira, obdeluje in hrani skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-2) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).

Obrazložitev zakonitih interesov 
/

Uporabniki ali kategorije uporabnikov osebnih podatkov, če obstajajo
Ponudnik zbranih podatkov o svojih strankah ne posreduje tretjim osebam, razen državnim organom za namen pregona storilcev prekrškov in kaznivih dejanj, kadar ti to izrecno zahtevajo skladno z veljavno zakonodajo. Ponudnik navedene osebne podatke shranjuje na tehnično in programsko varovani opremi.

Informacije o prenosih osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo
Podatki se ne bodo prenašali v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

Obdobje hrambe osebnih podatkov ali, kadar to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja

Podatki se hranijo 10 let oziroma do preklica.
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe.

Informacije o obstoju pravic posameznika, da lahko zahteva dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev,
ali obstoj pravice do ugovora obdelavi in pravice do prenosljivosti podatkov
Privolitev lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.
Privolitev lahko prekličete z e-poštnim sporočilom na info@pasjauniverza.si.

Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu
Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu
(naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).

Ali  je zagotovitev osebnih podatkov zakonska ali pogodbena obveznost?
DA. Posameznik se lahko prostovoljno odloči, ali bo posredoval osebne podatke.

Ali mora posameznik zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če jih ne zagotovi?
Posamezniku ni potrebno zagotoviti osebnih podatkov, kar ne bo povzročilo posledic.

Informacije o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki
Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

3. Komuniciranje in marketing

Če ste oddali obrazec za prejem brezplačne e-knjige ali izpolnili ter poslali kontaktni obrazec (ter pri tem označili polje, da želite prejemati novice), vam bomo morda občasno poslali novice po elektronski pošti. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na “odjava” v katerem koli poslanem marketing sporočilu. Če ne želite prejemati elektronskih sporočil, nam to lahko kadarkoli sporočite na info@pasjauniverza.si.

Novice pošiljamo preko spletne aplikacije MailerLite ali direktno prek e-naslova info@pasjauniverza.si.

4. Avtorske pravice

© Copyright 2023 pasjauniverza.si

Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani pasjauniverza.si, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja ponudnika, ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

5. Pravo in pristojnosti

Pogoji so v skladu z veljavno zakonodajo Republike Slovenije. Za vse spore, ki nastanejo iz naslova predmetnih pogojev, je ne glede na stalno prebivališče stranke (potrošnika) pristojno stvarno pristojno sodišče v Republiki Sloveniji.  

6. Izključitev odgovornosti

Spletne strani pasjauniverza.si so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu ponudnik ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako ponudnik ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, ponudnik ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

7. Pogoji poslovanja

Tečaji in paketi*

*velja za tečaje Pasji mladiček, Pasji mladostnik, Pasji študent, Druženje mladičkov, Skupinski špancir, delo z nosom (ter možni paketi pri vseh skupinskih tečajih). Začetni paketi individualnega dela ter paket 5, 10, 15 ali golden paket individualnih srečanj (v nadaljevanju: tečaj).

S prijavo na tečaj rezervirate svoj termin oziroma mesto na tečaju in se zavežete k plačilu. Vaš termin je potrjen, ko prejmem plačilo. Od tečaja se lahko brezplačno odjavite najkasneje 3 dni pred začetkom tečaja. V nasprotnem primeru ste dolžni poravnati 50 % tečajnine. Po začetku tečaja denarja ne vračam. Odjavite se lahko le pisno na info@pasjauniverza.si.

Na posamezno srečanje v okviru tečaja Druženje mladičkov, skupinski špancir in delo z nosom,  se prijavite po e-pošti najkasneje en dan pred srečanjem. Če se naknadno izkaže, da se srečanja ne boste mogli udeležiti, me o tem po e-pošti obvestite najkasneje 24 ur pred srečanjem. V nasprotnem primeru se šteje, kot da ste se srečanja udeležili in ste dolžni poravnati celotno vrednost srečanja.

Posamezna srečanja**

**Velja za vsa srečanja, ki niso zakupljena v paketu: Skupinski špancir – prvi obisk, Individualno delo – uvodno svetovanje in posamezna individualna ura (v nadaljevanju: srečanje).

Z ustnim ali pisnim dogovorom za srečanje si rezervirate termin in se zavežete k celotnemu plačilu. Termin je potrjen, ko prejmem plačilo.

Od srečanja se lahko brezplačno odjavite najkasneje 24 ur pred dogovorjenim terminom. V nasprotnem primeru se šteje, kot da ste se srečanja udeležili in ste dolžni poravnati celotno vrednost srečanja.

Plačilo storitev

Plačilo se izvede vnaprej po predračunu z bančnim nakazilom in sicer najkasneje 3 delovne dni pred dogovorjenim terminom ali na dogovorjen dan srečanja v gotovini. Kupljene storitve in dodatke, ki so po naši presoji potrebni tekom obravnave, po plačilu ni možno vračilo. 

Vplačano tečajnino ali njen sorazmerni delež (znesek je odvisen od števila obiskanih srečanj) vrnem samo v primeru, da tečaj oziroma srečanje ni bilo izvedeno zaradi razloga na moji strani in vam ponudba nadomestnega termina ne ustreza. V vseh ostalih primerih denarja ne vračamo.

Če se srečanja ne morete udeležiti zaradi vaše bolezni ali bolezni vašega psa, se dogovorimo za nadomestni termin, v kolikor je to mogoče.

Veljavnost paketov

Zakupljeni paketi ( paket individualnega dela vedenjsko svetovanje, paketi delo z nosom, paket skupinski špancir ) veljajo 3 mesece od plačila, razen, če se vnaprej pisno dogovorimo drugače.

Zakupljene tečaje (Pasji mladiček, Pasji mladostnik, Druženje mladičkov) lahko izkoristite samo v terminih, ki ste jih zakupili, razen, če se vnaprej pisno dogovorimo drugače.

Obveščanje o posebnostih

Pred začetkom tečaja oziroma pred posameznim srečanjem je tečajnik inštruktorico dolžen obvestiti o vedenjskih ali fizičnih težavah, posebnostih oziroma potrebah svojega psa ter o vseh okoliščinah, zaradi katerih bi obisk tečaja lahko bil moten.

Razno

Z oddajo prijave se zavežete, da boste v okviru tečaja spoštovali pravila lepega vedenja in medsebojnega spoštovanja udeležencev – tako skrbnikov kot psov. V primeru motenja tečaja, neupoštevanja napotkov inštruktorice ali neprimernega odnosa do svojega psa, ostalih tečajnikov ali njihovih psov si pridržujem pravico, da vam prepovem nadaljnje obiskovanje tečaja. V takšnem primeru nimate pravice do povračila tečajnine.

S prijavo na tečaj ali individualno delo se za čas trajanja tečaja ali individualnega dela zavežete k upoštevanju podanih nasvetov v največji možni meri. Zavežete se tudi, da v tem času ne boste uporabljali pristopov ali opreme, ki temeljijo na ustrahovanju in bolečini ali kakorkoli drugače negativno vplivajo na fizično in psihično počutje vašega psa. Navedeno namreč otežuje ali onemogoča napredek psa ter potencialno vodi v poslabšanje ali pojav različnih vedenjskih težav. V primeru uporabe takih pristopov ali opreme si pridržujem pravico do prekinitve sodelovanja brez povračila vplačane tečajnine.

NARAVNA ZAŠČITA PROTI KLOPOM