OTROK IN PES

Prepreči ugriz otroka!
ugodno

Ne bodi zgolj priča ugrizu, temveč prepoznaj znake in prepreči ugriz otroka. Varnost otrok(a) in psa, dobro počutje psa in pravilno ravnanje v različnih situacijah so ključnega pomena pri preprečevanju ugriza otrok(a).

Razumevanje pasjega “jezika” psa omogoča posameznikom, da prepoznajo znake strahu, napetosti ali agresije pri psih. Če se ti znaki prepoznajo pravočasno, se lahko izognemo situacijam, ki bi lahko sprožile agresivno vedenje psa. To je ključno za preprečevanje ugrizov, še posebej pri otrocih, ki so toliko bolj dovzetni za napačno interpretacijo počutja psa.

Spoznali boste prepoznavanje znakov telesne govorice psa na 3 nivojih, ki so ključnega pomena za preventivo. Kdaj in kako zagotoviti varnost otroka in psa, kaj je pomembno za dobro počutje psa in kako pravilno ravnamo, če smo prepozni s preventivo. Seminar bo podprt z analizo VELIKO nazornih posnetkov, ki vam bodo lahko v praksi služili takoj in tehnik, ki jih boste lahko neposredno uporabili tudi sami. 

Vsebina seminarja

  • prepoznavanje znakov pri psu na 3 nivojih
  • varnost otroka in psa – kako, kdaj in zakaj
  • kako in kdaj zagotovimo dobro počutje psa
  • preventiva v interakciji med otrokom in psom
  • analiza video vsebin in slikovnega gradiva
  • pravilno ravnanje s psom, ko je prepozno s preventivo
  • vprašanja in odgovori

Tehnične podrobnosti:

Kdaj? 17.2.2024 ob 18h

Trajanje: 2h

Kje? ZOOM (preko spleta)

Seminar bo sneman, a je število mest omejeno!

Vsak udeleženec prejme DARILO!

Razumevanje telesne govorice psa omogoča posameznikom, da prepoznajo znake strahu, napetosti ali celo prikrite agresije pri psih. Če se ti znaki prepoznajo pravočasno, se lahko izognemo situacijam, ki bi lahko sprožile agresivno vedenje psa. To je ključno za preprečevanje ugrizov, še posebej pri otrocih, ki so lahko bolj dovzetni za napačno interpretacijo.

BREZPLAČEN E-PRIROČNIK
"Otrok in pes: znaki za prekinitev interakcije med otrokom in psom"

ugriz otroka
NARAVNA ZAŠČITA PROTI KLOPOM