Tečaji:

Mladiček gre v svet - 5 programov

Vsi vemo, da se vzgoja mladega bitja začne že zelo zgodaj, nič drugače ni pri mladičkih. Zato v naši pasji šoli dajemo poudarek na vzgoji mladička. Namenjena predvsem mladim kužkom od 2. – 5.meseca starosti, seveda pa so dobrodošli tudi ostali.

V naši šoli se boste naučili razumeti, kaj vaš kuža želi povedati in s tem bistveno pripomogli k odlični medsebojni komunikaciji.

*Omogočamo različne programe, ki vsebujejo različne komponente, ki bodo mladička spremljala celo življenje. Vsak program je sestavljen in teoretičnega in praktičenga dela in esencialen za pravilen razvoj mladička v odraslega sproščenega umirjenega psa  ter vsebuje 5 ur.

1. NA SPREHODU

Vsi vemo kako zelo pomembno je, da na sprehodu uživata tako lastnik kot njegov pes. Spoznali se bomo s pravilno opremo in njeno namestitvijo, mladičke bomo naučili pravilnega sprehoda ter temeljnih priročnih “ukazov”, ki jih bo potreboval celo življenje, kot so: odpoklic, ukaz “spusti”, hoja na popuščenem povodcu mimo ljudi in psov, čakanje na mestu. 

2. PRI VETERINARJU

Naši tečajniki imajo tu imeli veliko prednost, saj program vodi bodoča veterinarka in boste tako dobili bolj poglobljene strokovne informacije. Predvsem kdaj je potreben obisk veterinarja in na kaj biti pozoren. Mnogo preveč psov ima žal zelo slabe izkušnje pri veterinarju, saj jih tega nihče ni nikoli naučil oz. navadil na določene stvari. Posledično to zelo oteži tako delo veterinarju kot sam obisk klinike lastniku in predstavlja stres psu. Vpišite se v program in teh težav ne boste imeli! Mladičke bomo navajali na osnoven klinični pregled, izvedeli boste kako pravilno striči kremplje, ščetkati zobe,  čistiti ušesa ter kdaj je čas za obisk veterinarja. 

3. DOMA JE NAJLEPŠE

Ta program priporočamo vsem, še PREDEN pride mladiček v nov dom. Izvedeli boste kdaj je najbolj primeren čas za odhod v nov dom in zakaj. Mladičke bomo naučili pravilnega česanja, kopanja, izvedeli boste kako mladička pravilno navajati na sobno čistočo, samoto, spregovorili bomo o pravilni prehrani- kdaj, koliko in zakaj ter predvsem bomo dali poudarek na osnovne potrebe psa, katerega mnogi lastniki žal ne razumejo povsem dobro. 

puppy, sleeping, pet

4. IGRALNE URICE

playing puppies, young dogs, french bulldog

Program ni namenjen izključno igri s sovrstniki, predstavlja pa večji del vsake ure. Mladič se bo učil socialnih veščin, ki jih bo zelo potreboval vse življenje. Mladiča bomo navajali tudi na transportni boks, vožnjo v avtu, pravilno igro s psom in človekom, izvedeli boste katere so primerne aktivnosti in izvedeli kaj več o razvoju telesa mladička.

5. MLADIČKOV POGLED NA SVET

Obvezen del vsakega programa, ki zajema osnovne principe učenja, telesno govorico in stres, odpravo najpogostejših neželenih vedenj pri mladičku, osnove obogatitvenega okolja, dela z nosom, socializacija in habituacija. 
Glavni krivec za slab odnos med lastnikom in kužkom danes, je ravno slaba komunikacija in posledično vam  vaš kuža manj zaupa in je nesamozavesten. 
Spregovorili bomo tudi o umirjanju ter izgradnji zaupanja in samozavesti mladiča.

Mešani programi

6. MLADIČEK 1. STOPNJA 

Naučili se bomo pasje komunikacije, uszrezne opreme in pravilno namestitev le te,  socialnih spretnosti psa, osnove učenja, reševanje težavnih vedenj, odpoklica in pravilne igre.

7. MLADIČEK 2. STOPNJA

Nemnjeno vsem mladičkom, ki so končali 1. stopnjo. Naučili se bomo odpoklica, hoje na popuščenem povodcu, umirjenosti v prisotnosti motenj, navajanje na samoto in veterinarski pregled.

Odrasel pes

prevzgoja psa ljubljana

Nudimo individualno svetovanje za odrasle pse z vedenjskimi motnjami. 

Šnoflandija

Pasji nos – močno orodje, ki je v vsakdanjem življenju premalokrat v uporabi. Pri nas imamo prostor namenjen prav delu z nosom! Imejte SPROŠČENEGA, SAMOZAVESTNEGA IN UMIRJENEGA psa tudi vi!

Zakaj je šnoflandija primerna za popolnoma vse pse? 
  

15min intenzivnega vohanja = 1h teka

– mentalna stimulacija
– izboljšuje koncentracijo
– psu daje svobodo
– zadovolji naravni nagon 
– izboljšuje samozavest
– pomoč pri odpravljanju strahu ( npr. ločitveno tesnobno )
– krepi vez med psom in skrbnikom  
– psa miselno zaposli
– zabavna aktivnost za psa in skrbnika
– prijetno utrudi tudi najbolj zahtevne pse
– zelo pomemben element pri odpravljanju neželenih vedenj

– učenje samostojnosti

Ste vedeli? 

Vohanje aktivira del možganov, ki je odgovoren tudi za sproščanje hormonov sreče. Le ta poveča stopnjo pozornosti, občutek motivacije ter je povezan z okrepljenim spominom. Psu daje dober občutek, ga pomirja in mu zmanjša stres.

NARAVNA ZAŠČITA PROTI KLOPOM